Šiijski web-portal Faizun

Switch to desktop Register Login

Ni Šije ni sunnije nemaju sumnju u to da će se pred smak svijeta pojaviti Poslanikov Halifa poznatiji kao Imam Mehdi, koji će svijet ispuniti sa pravdom. Mi ćemo u ovom tekstu, uz Allahovu pomoć pokazati mišljenje velikana Ehli Sunneta o pitanju pojave Imama Mehdija (a.j.)

Više...

Poznato je da je Božiji Poslanik s.a.v.a. tokom svoga mubarek života u više navrata proklinjao Muaviju, njegovog oca zatim njegovog brata.

Više...

Muavija, koga ehli sunnet smatraju pravednim halifom Božijeg Poslanika s.a.v.a. imao je običaj piti vino. O ovom ružnom djelu ima više dokaza, međutim mi ćemo ovdje navesti od hadis koju bilježi  Imam Ahmed u svom Musnedu. On o tome kaže:

Više...

Ehli sunnet kako bi opravdao ashabe navodi 100. ajet sure At-Tewba i ovim ajetom tvrde da je Allah zadovoljan svim ashabima, i naravno s kim je Allah zadovoljan taj će biti u džennetu.

Više...

Što se tiče rođenja hazreti Alije a.s. unutar Kabe, osim što je njegovo rođenje unutar Kabe potvrđeno kod šija, velikani ehli sunneta su također uvjereni da je brat Allahovog Poslanika s.a.v.a. rođen unutar Kabe. U ovom tekstu ćemo navesti nekoliko predaja od pouzdanih ehli sunnetskih alima.

Više...

U ovom tekstu ćemo navesti dio oporuke hazreti Fatime s.a. hazreti Aliji a.s.

Više...